VD/Förvaltare till Örbyhus slott

Örbyhus Slott ligger vackert beläget ca 4 mil norr om Uppsala. Slottets äldsta del, tornet byggdes på 1450 talet och utgör rikshistoria. Örbyhus Gods AB förvaltar 3300 ha mark varav 2300 ha är skog och 800 ha är åker och betesmark. Skogen säljs på rot och åkermarken är utarrenderad. Skötsel och underhåll av slottet samt uthyrning av 26 permanentbostäder och 19 fritidsbostäder ingår som en väsentlig del av verksamheten. I dagsläget har Godset 2 anställda i övrigt anlitas entreprenörer. Förvaltningen omsätter ca 8,1 miljoner kronor. Läs mer på www.orbyhusslott.se

 

VD/Förvaltare

För dig med intresse, kunskap och känsla för skötsel och förvaltning av gods- och slottsbyggnader eller liknande miljöer erbjuder vi ett omväxlande och självständigt arbete. Som VD är du direkt ansvarig inför styrelsen.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är ekonomiredovisning, budgetering, planering av renovering och underhåll samt ansökan om bidrag för underhåll och skötsel av slottet och de övriga byggnaderna. Ansvaret för skogs-förvaltningen ingår också i uppdraget. En viktig del i arbetet är även alla kontakter med länsstyrelsen, olika entreprenörer och hyresgästerna.

Du ska ha god kunskap om ekonomi och fastigheter och vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av projektledning inom bygg och fastighetsområdet. Kännedom om jord och skogsbruk är en merit. Intresse och kunskap om historia är ett plus.

Vi lägger stor vikt vid din kommunikationsförmåga då du kommer att ha mycket externa kontakter. Du trivs med att arbeta i projekt och är strukturerad och målinriktad. Vi vill att du har en relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande, företrädesvis med inriktning på ekonomi/fastighetsförvaltning. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter är det en merit.

På sikt kan vi erbjuda ett bra boende i en vacker och unik miljö. Tillträde 1 april eller enligt överenskommelse.

Har du några frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta styrelseordförande Gustaf af Ugglas: 070-233 35 69

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringskonsult Mikael Kjällbring på Carbonado HR. Din ansökan med personligt brev och meritförteckning skickar du till mikael@carbonado.se. Skriv ”VD/Förvaltare ref 2201” som mailrubrik. Vi vill ha din ansökan senast den 17 januari 2022.